vandre-retreat - 9. til 12. september 2021

 
 

De fantastiske oplevelser står i kø, når Den Grønne Port inviterer til årets fedeste vandre-retreat den 9.-12. september.

Under den 3 dage lange vandretur skal du gå på nogle af Sydsjælland og Møns smukkeste naturstier, som fører dig igennem tæt naturskov, åbne marklandskaber og forbi betagende Møns Klint. Og når turen er omme, har du tilbagelagt i alt 44 km.

Ruten er sammensat af en række lokale naturentusiaster, der kender alle naturperlerne i området som deres egen bukselomme. Vi sparker turen i gang med et oplæg om vandring og naturens helbredende kræfter ved forfatter og foredragsholder Simon Høegmark og undervejs får du mulighed for at du prøve kræfter med stillevandring og nærværsøvelser, der sender krop og sind direkte i skildpaddegear. Naturen er bare balsam for sjælen!

Men uden mad og drikke duer helten ikke. Derfor bliver du forkælet meden lang række lokale specialiteter morgen, middag og aften. Blandt andet skal der laves mad over bål med lokalt dyrkede råvarer og smages gin lavet på blomster og urter sanket på Møn, mens et groovy jazzband står for aftenunderholdningen på Camønogården. Det bliver et sansebombardement uden lige!

Nætterne tilbringes på Idrætshøjskolen Bosei midt i Faksinge skov, på campingplads ved en af Danmarks skønneste badestrande og på den charmerende Camønogård der er omdrejningspunkt for vandrelivet på Camønoen. Al bagage transporteres fra sted til sted, så du slipper for at gå med tung oppakning.

Læs det samlede program her

Tilmelding og betaling sker via BOOK på Visit Sydsjælland og Møn

"Vi er natur" - med simon høegmark
DEN 9. september 2021

FOREDRAGSAFTEN PÅ IDRÆTSHØJSKOLEN BOSEI / INKL. 2-RETTERS MENU 

Kom til inspirerende foredrag med Simon Høegmark – medforfatter til bogen ”Vi er natur”.

Naturen er det stærkeste redskab, vi har mod stress og stressrelaterede sygdomme!

Naturen er det bedste sted at tænke kreativt og innovativt!

Naturen er det bedste sted at finde ro og komme sig efter sygdom!

Foredraget giver stof til eftertanke og berører. Det handler om arven fra vore forfædre og om urinstinkter. Hvad kan vi lære af jæger-samlerkulturen i forhold til det moderne liv? Hvordan kan vi ændre vores liv fra et stressende hamsterhjul til et liv med større nærvær og glæde? Hvordan kan begrebet ”woodcraft” og æstetisk sansning af naturen bruges til at få os til at føle os trygge, til at finde tilbage til os selv, til behandling og til at tænke kreativt og nyskabende?

Naturen bedømmer os ikke. Den forventer ikke noget af os. Naturen er neutral. I naturen kan vi nulstille og komme i balance. Foredraget bygger på evolutionspsykologien. Hvilke mekanismer har vi med fra naturen? Hvilke mentale redskaber har vi brugt til at overleve, da vi boede i naturen? Det er stadig de redskaber, vi har til rådighed i dag. Dem har vi brug for at genopdage.

 Tid og sted: Torsdag den 9. september kl. 18, Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, 4720 Præstø.

Pris: 325,- kr., inkl. 2-retters middag.

Tilmelding HER på Billetexpressen

Grøn lørdag i præstø den 28. august 2021

I august fejrer vi igen i år Præstø’s mange grønne og “blå” kvaliteter med en række oplevelsestilbud på sommerens sidste lørdag – den 28. august. Vandreturen fra Avnø Fjord til Præstø Fjord vil blive gentaget og som noget nyt vil der være Vintage-Cykelløb

Scroll til toppen