Stefan Preusche

Friluftsliv, knivbyggeri og bueskydning

Hvem er jeg?
Mit navn er Stefan Preusche. Jeg er født i 1976 ude på landet ved Bremen i Tyskland, og jeg bor nu sammen med min kone og 3 børn på det naturskønne halvø Jungshoved ved Præstø. Jeg er udlært snedker, tømrer og tækkemænd og arbejder nu til dagligt som driftsleder på Idrætshøjskolen Bosei ved Præstø.

Min baggrund
Jeg er udlært snedker og har efter min uddannelse rejst som Naver i over 3 år. Min rejse har ført mig vidt omkring i verden blandt andet Schweiz, Østrig, Tyskland, Frankrig, Rusland, Pakistan, Indien, Sverige, Norge og Danmark. I den tid levede jeg på landevejen og af det arbejde, jeg fandt undervejs. Rejsen i sig selv har været en fantastisk dannelsesrejse og har lært mig meget om fremmede kulturer og mit håndværk. I mine 3 år i Tromsø i Norge har jeg dyrket meget fiskeri, skiløb, klatring og vandring.

Interesser og særlig viden
Bueskydning, træklatring, outdoor-mad ved bål, shelterbygning, bjælkehytter, bærdygtig byggeri, halmhus, restaurering af træbåd, foredrag om rejsen som naver, foredrag om vigtigheden i at forny sig selv en gang i mellem (træk stikket og byg en vikingeskib…) Byg din egen kniv, byg et insekthotel…

Jeg har erfaring med at bygge bjælkehuse, træbåde, rundtømrerkonstruktioner, halmhuse og meget mere. På sigt vil jeg gerne lave oplevelser, som handler om Natur og håndværk.

På idrætshøjskolen har jeg altid tilbudt træklatring, outdoor-mad og knivbyggeri.

Hvad udbyder du?
Jeg har mulighed for at tilbyde overnatning på højskolen i Præstø, som er et fantastisk inspirerende sted med en japansk historik tilknyttet.

Lige nu udbyder jeg et kursus i knivbyggeri for 6 til 8 personer med overnatning på Idrætshøjskolen Bosei.

Derudover tilbyder jeg to forskellige foredrag:
1,5 time: På landevejen som Naver i 3 år og en dag. Jeg kommer gerne ud til jer. Har brug for en projektor.
1,5 time: Om at tage orlov for at mærke sig selv og lade op igen med noget, man er glad for. (Jeg har været ude på Ribe Vikingecenter og bygget et vikingeskib)

På sigt vil jeg gerne udbyde følgende oplevelser: Byg en shelter i bjælkehyttekonstruktion, Lav det perfekte bål, Bålkonkurrence med børn, m.m.

Scroll til toppen