Sonja Preusche

Træklatring, bueskydning og friluftsliv

Hvem er jeg?
Mit navn er Sonja. Jeg er en østrigsk havbiolog, som har bosat sig i Danmark. Jeg elsker at være ude i naturen og opleve den med alle mine sanser og sammen med andre. Jeg har en forkærlighed for skandinavisk natur.

Min baggrund
Inden jeg flyttede til Danmark, har jeg boet 6 år i Norge (Tromsø, Svalbard), hvor jeg arbejdede for Norsk Polarinstitut med marine havpattedyr – især spættet sæl.

Interesser og særlig viden
Jeg interesserer mig bredt for friluftsliv, og har gennem årene lært og dyrket mange interesser i naturen: Klatring, Bueskydning, Vandreture, Dykning, Zoologi/dyr og Oceanografi

Hvad udbyder jeg?
Cykelture i Præstø-området, overnatning i shelter, træklatring og bueskydning og meget andet.

Ture er bedst, når de deles med andre!
Den bedste (og mest grænseoverskridende) naturoplevelse jeg har haft, var en 3 dages tur gennem fjeld og kystområder på Svalbard sammen med en veninde. Vi var ikke så erfarne, og pakkede turrygsækken uden at spare på gram og kilo. Spillekort, nips, flere artsbestemmelsesbøger og et kæmpe rensdyrgevir, som vi fandt den første dag, skulle absolut med.

Hvad der skulle have været en moderat gåtur, udviklede sig til et maraton på grund af vejrforhold og smeltesne. Den sidste dag var vanvitttig. Nede i dalen var det sumpet, og vores tunge rygsække gjorde det ikke nemmere. Oppe på gletsjeren var der ”white-out”, så vi ikke kunne se ret langt frem, og vi sank i sne til hoften.

Vi gik nærmest konstant i 18 timer og overskred langt vores egen forestilling om, hvad vi kunne klare. Når jeg tænker tilbage, er jeg sikker på, at jeg ikke havde klaret turen alene. Når den ene var ved at give op, var den anden der for at hjælpe. Nogle gange fik vi grineflip, fordi det hele føltes så absurd. Da vi ankom, græd vi – og efter vi havde bestilt pizza i restauranten, faldt vi i søvn ved bordet, mens vi ventede på maden.

Turen lærte mig meget om betydningen af at forberede sig godt til en friluftsoplevelse!

Scroll til toppen